Σελίδες

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

"Soviet Story" (ελληνική αφήγηση)


Το ντοκιμαντέρ «Soviet Story» προβλήθηκε από την ΕΡΤ τον Οκτώβριο του 2010. Το ΚΚΕ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «αντικομμουνιστική φρενίτιδα», «κατάπτυστο δημιούργημα», ενώ δεν δίστασε να καταγγείλει την ΕΡΤ ως «φορέα του πιο βρώμικου γκεμπελισμού» καθώς θεωρεί ότι ο ευθύς παραλληλισμός, του Στάλιν με τον Χίτλερ που επιχειρήθηκε στο ντοκιμαντέρ, ισοδυναμεί με πλήρη παραχάραξη της Ιστορίας και «βρώμικη προπαγάνδα».


The Root of All Evil


Tο ντοκιμαντέρ του Richard Dawkins "root of all evil" που αναλύει το πως ο θεϊσμός αποτελεί μια ανθρώπινη αυταπάτη αλλά και το πως ο μεσαίωνας αναβιώνει στην εποχή μας. Ο αυθεντικός τίτλος του επεισοδίου είναι "Gods delusion" και είναι ομώνυμος με το best seller βιβλίο του Ντόκινς που οφείλει να έχει διαβάσει κάθε σοβαρός σκεπτικιστής.


Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ανακαλύπτοντας τα Μυστικά των Illuminati


Ο Simon Cox,συγγραφέας του best-seller "Φωτίζοντας τους Illuminati", μας προσκαλεί σε μια συναρπαστική περιπλάνηση. Υπήρξαν τελικά οι πεφωτισμένοι ή είναι μόνο ένας μύθος; Βρίσκεται όντως σε εξέλιξη μια σκοτεινή συνομωσία μεταξύ των ισχυρών του κόσμου, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων;


Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Αρχαία Μυστικά των Πυραμίδων


Για χιλιάδες χρόνια, πυραμίδες ήταν οι μεγαλύτερες δομές στη Γη. Οι πιο γνωστές κατασκευάστηκαν στην Αίγυπτο και την Κεντρική Αμερική, αλλά έχουν βρεθεί και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Αφρικής και της Ινδονησίας.

Ποιος είναι ο σκοπός που εξυπηρετούν οι πυραμίδες; Οι ερευνητές εξετάζουν τις παράξενες ομοιότητες μεταξύ όλων των πυραμίδων, καθώς και τις γεωγραφικές στρατηγικές και απόκοσμες συνδέσεις μεταξύ αυτών των μυστηριωδών μνημειακών οικοδομημάτων.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Χρήμα – Μάθε Την Αλήθεια


Αν αναρωτιέστε γιατί κάθε τόσο χρεοκοπεί ένα κράτος, κάποιες επιχειρήσεις ή χιλιάδες ιδιώτες, και δεν μπορείτε να πιστέψετε πως φταίει μόνο η ανικανότητα των ανθρώπων, η τεμπελιά και η ατιμία τους, τότε δείτε αυτό το σύγχρονο γερμανικό παραμύθι.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αληθινός Φασισμός


Ένα ντοκιμαντέρ του 1965 από τον Μιχαήλ Ρόμ. Χρησιμοποιούνται απόρρητα έγγραφα  της  Γερμανίας και της  Πολωνίας για να παρουσιαστεί το πως προσπαθούσαν να κάνουν τους πολίτες να συνηθίσουν  να μάθουν και να αγαπήσουν το φασισμό.


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η τελευταία μέρα πάνω στη Γη


Μια ημέρα… 4 κοσμογονικές καταστροφές για να τελειώσει. 50 λεπτά συγκλονιστικών αποκαλύψεων… 4 πιθανά σενάρια, που έχουν προβλέψει επιστήμονες ότι μπορεί να καταστρέψουν τον πλανήτη μας. Ένα τεράστιο παλιρροϊκό κύμα – ένα κολοσσιαίων διαστάσεων τσουνάμι αφανίζει τη Νέα Υόρκη.

Ένας νεκρός κομήτης εξαφανίζει το Βερολίνο. Η Μ.Βρετανία πέφτει θύμα του πιο θανατηφόρου ιού στην ιστορία του κόσμου. Επιστήμονες καταστρέφουν τη Γη σε μια προσπάθεια να ξαναδημιουργήσουν μια μαύρη τρύπα.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αρχαίοι Εξωγήινοι - Ο σύνδεσμος της NASA


Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν… Ούτε είναι ο κόσμος γύρω μας όπως τον παρουσιάζουν…

Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό βίντεο κάνει εδώ και καιρό το γύρο του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο, φέρνοντας στο φως τα «μυστικά» που κρύβονται μέσα σε επίσημες φωτογραφίες και επίσημα βίντεο της NASA.

Μήπως τελικά δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό το σύμπαν;


Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Η κρυφή ζωή του Ιησού (National Geographic)


Ο Ιησούς (8-2 π.Χ./Π.Κ.Ε. -- 29-36), είναι το πρόσωπο η διδασκαλία του οποίου αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της Χριστιανικής θρησκείας.

Η κύρια πηγή πληροφόρησης για τον Ιησού είναι τα Χριστιανικά, κανονικά Ευαγγέλια (σε αντίθεση με τα μη κανονικά ή Απόκρυφα Χριστιανικά κείμενα).

Αυτά τα κείμενα, δεν αποτελούν λεπτομερείς και αναλυτικές βιογραφίες του Ιησού Χριστού, ούτε και είναι έργα καθαρά ιστορικά με την έννοια των έργων Θουκυδίδη ή του Ιώσηπου, ή άλλων ιστορικών της αρχαιότητας. Βέβαια μέσα τους βρίσκουμε αναφορές σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα (όπως η απογραφή του Κυρηνίου, ο αυτοκράτορας της Ρώμης Τιβέριος, ο Πόντιος Πιλάτος, ο Ηρώδης Αντίπας, ο τετράρχης Λυσανίας κ.ά.), όμως δεν εξαντλείται ο χαρακτήρας τους στην ιστορία, αλλά αποτελούν κυρίως μαρτυρίες πίστης, βιώματος και μετάδοσης του χριστιανικού μηνύματος.

Οι έξυπνες μηχανές των θεών


Ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει τις μηχανές που υπήρχαν στους αρχαίους ναούς. Εκπληκτικές μηχανές που παρήγαγαν ψευδαισθήσεις στους πιστούς της εποχής.

Στην Ολυμπία του 5ου αιώνα π.Χ. δέσποζε το Χρυσελεφάντινο Αγαλμα του Δία. Με ύψος που έφτανε τα 14 μέτρα, το άγαλμα του Ολυμπίου Διός φιλοτεχνήθηκε από το γλύπτη Φειδία κι έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto


Η Monsanto είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όσο αναφορά τους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς (GMO) όπως επίσης και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες εταιρίες στην ιστορία της βιομηχανίας.
Αυτή η αυτοκρατορία για πάνω από έναν αιώνια έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο τοξικά προϊόντα που πουλήθηκαν ποτέ, συμπεριλαμβανομένων των polychlorinated biphenyls (PCBs) και το ζιζανιοκτόνο Agent Orange που ήταν υπεύθυνο για την ισοπέδωση των δασών στο Βιετνάμ.

Βασισμένο πάνω σε εξονυχιστική έρευνα η ταινία συνδέει τα κομμάτια της ιστορίας της εταιρίας ανάμεσα σε έως τώρα κρυμμένα έγγραφα και αμέτρητες μαρτυρίες.

Ο κόσμος σύμφωνα με τη Monsanto, είναι μια ευκαιρία για ένα μεγάλο γενετικό πείραμα στην παραγωγή τροφίμων – και μια επιχειρηματική «βουτιά» σε έναν πακτωλό χρημάτων.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Tο σχέδιο Μάρσαλ - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Από την επιτυχημένη εκπομπή ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ της ΝΕΤ και του Χρίστου Βασιλόπουλου.Το σχέδιο Μάρσαλ αμέσως μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο υπήρξε το πιο μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας και πολιτικής επιρροής της Ευρώπης. Την αναγκαιότητα ενός παρόμοιου, οικονομικού σχεδίου επικαλούνται σήμερα πολλοί αναλυτές για να ξεπεραστεί η ύφεση και η ενδεχόμενη κατάρρευση των αγορών.

Η εκπομπή ερευνά τις αθέατες πλευρές του προγράμματος στην Ελλάδα και καταγράφει οφέλη και αστοχίες. Ξένοι τεχνοκράτες είχαν εγκατασταθεί στα ελληνικά υπουργεία, έδιναν εντολές και επέβλεπαν που πήγαινε η περίφημη βοήθεια, καθώς θεωρούσαν «διεφθαρμένο» και «ανίκανο» το πολιτικό σύστημα. Ήταν τότε που η αθηναϊκή κοινωνία είχε βουίξει με την καταγγελία ότι ξένος επίτροπος έφτασε στο σημείο να χαστουκίσει Έλληνα υπουργό, χωρίς καμία συνέπεια.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΔΝΤ - Αργεντινή: Η οικονομική κατάρευση


Εδώ μπορείτε να δείτε ένα συγκλονιστικό video με ελληνικούς υπότιτλους, που περιγράφει τα γεγονότα που έφεραν την Αργεντινή σε κατάσταση χρεωκοπίας.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι η πορεία της Αργεντινής παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την πορεία της Ελλάδας.

Η Αργεντινή ήταν μια μεγάλη και πλούσια σε πόρους χώρα. Αλλά οι κακοί και δόλιοι χειρισμοί των διεφθαρμένων κυβερνήσεών της, σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έσπρωξαν την πλειοψηφία του λαού της στην εξαθλίωση καταδικάζοντας την εργατική τάξη στην ανέχεια και ουσιαστικά χωρίς κανένα δικαίωμα.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Το θαύμα των Ελλήνων - Γαλλικό Ντοκιμαντέρ


Επειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί κι επειδή η ψυχολογία μας είναι στα τάρταρα, καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία.

Το ντοκιμαντέρ είναι από μια γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το πόσο περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες. 
Ο Θρύλος των Επιστημών είναι μια σειρά βραβευμένων γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέα Michel Serres και αναφέρεται στο "θαύμα των Ελλήνων".


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...